Известие

Collapse
No announcement yet.

Приятели помогнете-след измиване на двигател колата е кофти

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Приятели помогнете-след измиване на двигател колата е кофти

Приятели измих си двигателя на автомивка с пароструика и след това като почна да прекасва не може да се познае че е Alfa 155 от автомивката я взех и пред гаража преди да я вкарам още повече прекъсваше и паткаше(некав звук на клапа).Моля Ви помогнете мн се притеснявам.БЛАГОДАРЯ колеги предварително
    Kappa SW
    Bravo GT
    Mondeo RS

Не е трябвало да го миеш така... като го подсушиш ще се оправи

Напиши в подписа каква ти е колата 8V, 16V...

Почвай от свещите.
    Alfa Romeo 155 1.8TS
    Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

Като изсъхне, ще се оправи - остави я ня слънце
      мисля, че не е добре да я караш преди да изсъхне

Comment

като махнах капака за свещите имаше много вода изсуших я кабелите също запалих я и се пооправи но продалйава да патка и то здравата и то при форсиране,това ме притеснява повече,и още нещо при всмукателните колектори(пластмасови)се чува некво съскане-то от къде мойе да бъде,мн съм притеснен помогнете
        Kappa SW
        Bravo GT
        Mondeo RS

Comment

Първоначално публикувано от Ivo Mitkowsky
          като махнах капака за свещите имаше много вода изсуших я кабелите също запалих я и се пооправи но продалйава да патка и то здравата и то при форсиране,това ме притеснява повече,и още нещо при всмукателните колектори(пластмасови)се чува некво съскане-то от къде мойе да бъде,мн съм притеснен помогнете
          има едни гумени уплътнения дето колектора се хваща за всеки цилиндъ...виж ги как са ... другия вариант е по-лош ако е сцепен колектора.... като даваш газ глъхне ли колата?

Даването на газ, води до пристрастяване!
          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

уплътненията са чисто нови,тя не глъхне а изпатква при форсиране и колко по рязко се форсира толкова е по голямо гърменето,а при съвсем леко подаване на газта не патка.Благодаря
            Kappa SW
            Bravo GT
            Mondeo RS

Comment

Първоначално публикувано от Ivo Mitkowsky
              Незнам откъде е това съскане,но в случая едва ли то ти е причината.
              От скромния си опит и наблюдени съм забелязал,че почти почти винаги причина за "гърменето" е някаква неизправност по запалителната система-кабели,свещи,дистрибуторни капачки и т.н.В твоя случай най-вероятно е влагата.Как по-точно си я изсушил тая вода?
              155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Може смукателния колектор да се е извадил от маншоните от някоя от детонациите "патканията" и за това да съска.
                Alfa Romeo 75 24V

Comment

Абсолютно идентичен случай на твоя - с колегата Миро измихме неговата веднага щом я взехме от автокъщата и в резултат същото наводнение.Оказа се, че лулите на свещите са пробили - нови кабели и свещи и ни можахме да познаем колата - почна да върви по-добре от преди.

Comment

От 2г. не съм мил двигателя точно по тая причина. Последния път като го мих свещите бяхя под вода. Оправи се след 2 дни сушене. Вече е доста мръсен и като се сетя ,чепак трябва да го мия....ушъс .
                    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Миене в другият живот - в този не. 1 път я измих и се чудя как успях да я подкарам , то не бяха мъки, паткания , работа на 2-3 цилиндъра , ускоряване по зле от Икарус.
                      на слънце и се оправи
                      Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                      Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

И аз го ядох тоя с миенето като я купих преди 2 години. Повече такава грешка не правя. Колегата kris11 го е описал много точно
                        75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                        155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                        FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                        Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Тази кола не се оправя бе хора отивам всяка сутрин да я припалвам и леко като фурсирам(студена) и пак си припатква и от към всмукателните колектори това съскане си продължава,сложих си охото на колектора и сякаш се чува отвътре тва съскане от какво мойе да бъде това направо съм изперкал ПОМОГНЕТЕ,и аз съм един от вас няма да Ви предам със марката и модела
                          Kappa SW
                          Bravo GT
                          Mondeo RS

Comment

може да са бутнали кутията с пароструйката и да смуче въздух. по лошо ако си с пластмасова може да се е пукнала. пробвай с цигара на завет да видиш дали дърпа дима. е най много да са ти напълнили дебитомера с вода
                            пс: алф съм.
                            ппс: автомивката - враг на туинспарка
                            155 2.0 TS 8V
                            ex 33 1.4 imola - 3i3i

Comment

Първоначално публикувано от racer666
                              Абсолютно идентичен случай на твоя - с колегата Миро измихме неговата веднага щом я взехме от автокъщата и в резултат същото наводнение.Оказа се, че лулите на свещите са пробили - нови кабели и свещи и ни можахме да познаем колата - почна да върви по-добре от преди.
                              155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Working...
                              X